
Новини компаній
09:00, 12 квітня
Головні правила вибору дистиляторів для самогоноваріння
Новини компаній

Справжній дистилят починається не з браги, а з правильно підібраного обладнання. І якщо хочете отримати не абиякий, а дійсно якісний напій — перегінний самогонний апарат має бути на висоті. Саме час розібратися, які дистилятори для дому вважаються кращими у використанні, і чому варто обирати з розумом, а не наосліп.
Обираємо дистилятори з урахуванням усіх потреб
На перший погляд здається, що всі апарати схожі між собою, але на практиці різниця між ними визначає і зручність користування, і якість кінцевого продукту. Тож обирати дистилятор варто не навмання, а з урахуванням кількох ключових факторів, які справді впливають на результат.
Колона
Частина дестиляція де відбувається фільтрація укріплення та охолодження, тобто весь процес перетворення спиртовмісної пари на самогон. Від конструкції колони залежить спосіб відбору, міцність дистиляту, наявність запаху та смаку.
- Так колона із сухопарником або більш преміальний сегмент - аламбік відбувається повітряна дефлегмація, і завдяки цьому ви можете отримати продукт до 80 градусів, але з яскравим смаком та ароматом.
- Колона з дефлегматором, має 2 холодильники. Дефлегматор - для охолодження флегми, завдяки цьому відбувається розшарування, флегма декілька разів проходить через насадки (СПН, РПН, кільця Рашинга) тим сами більш очищається та укріплюється. Холодильник - для охолодження пари та отримання самого продукту.
Кількість моделей настільки велике - що ви можете знайти як з цільними невеликими колонами, так і з розбірними модульними колонами, які дозволяють тонко контролювати процес та удосконалювати власний продукт.
- Ректифікаційна колона - це про максимального очищення і нейтрального смаку. Підходять для отримання чистого спирту, який потім можна використовувати як основу для настоянок і лікерів. На виході ви отримаєте 96 - 96,6 градуса.
Куб
Не менш важливо — об’єм перегінного куба. На перший погляд, може здаватися, що чим більше перегінні куби — тим краще. Але не забувайте про практичність. Скористайтесь формулою для обрання найкращого розміру:
V браги+30% = V куба
V браги — об'єм браги, який плануєте перегнати за раз (залежить від кількості сировини та об'єму ферментера)
30% - Паровий об'єм. Потрібен для піноутворення та вільному кипінню.
Важливою є також конструкція куба:
- Закрита - кришка вварена та має отвір для миття та завантаження барди
- Відкрита - кришка кріпиться хомутами за принципом клампу.
- Відкрита з конусною кришкою - той самий принцип закритті, але конус дає додатковий паровий об'єм, тим самим ви можете завантажити куб майже на 100% (залежить від типу браги).
Аксесуари
Дозволяють зробити процес комфортним:
- Сантехкомплект - потрібен для підключення системи охолодження колони до водопостачання
- Ареометри - для точного виміру міцності
- Мірний циліндр - для зручної роботи з ареометрами та для точного відбору голів.
- Термометри - для контролю температури куба та колони. Це не тільки про зручність, але й про безпеку та якість вашого напою.
- Дивертери, голчасті крани та інше - ці й не тільки аксесуари є дуже важливими у роботі з самогонним обладнанням.
Герметичність і безпека.
Дистилятор має бути повністю герметичним, а великі об'єми куба (від 37 л) повинні бути оснащені клапаном скидання тиску, надійними з’єднаннями, продуманою конструкцією та з максимальною комплектацією, щоб відразу після миття можна було запустити обладнання у роботу.
https://smakui.ua/ua/ – це інтернет-магазин українського виробника самогонних апаратів та комплектуючих до них. Тут може знайти та замовити самогонні апарати в Броварах та інше обладнання і новачок, і професіонал.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:35
2 травня
13:40
2 травня
Оголошення
10:45, 22 квітня
12:16, 28 квітня
83
00:45, 21 квітня
18
12:04, 26 квітня
live comments feed...