• Головна
  • Вареники та їхні іноземні родичі
Новини компаній
17:34, 24 лютого 2022 р.

Вареники та їхні іноземні родичі

Новини компаній
Вареники та їхні іноземні родичі

Вареники – традиційна українська страва. Їх їдять на свята, у будні, на весілля та поминки. Вареники входять у комплексні обіди з доставкою та обов'язково зі сметаною. Варіантів начинки, як і способів ліплення величезна кількість. Хтось любить вареники з картоплею закручені кіскою, хтось з капустою у вигляді ялинки, а інші жити не можуть без солодких вареників із вишнею.

Українські вареники виготовляються з прісного тесту. У начинку кладеться все що завгодно: картопля, гриби, м'ясо, тельбухи, сир, ягоди. Цікаво, а чи їдять вареники в інших країнах? Які вони на смак і схожі на наші?

Вареники та їхні іноземні родичі, фото-1

Грузинські хінкалі

Начиняють хінкалі яловичиною чи свининою. М'ясо в процесі варіння дає сік, який перемішується зі спеціями та перетворюється на насичений бульйон. У хінкалі унікальна форма. Вони більші за вареники і мають своєрідний завиток від ручного ліплення. Замовити справжні грузинські хінкалі пропонує сервіс Їжа Бровари.

Вареники та їхні іноземні родичі, фото-2

Сербські пельмені

Ви здивуєтеся, але батьківщина пельменів не Росія, а Сербія. Там ліплять звичні для нас за формою пельмішки. Але начиняють їх не лише м'ясом, а й бринзою, грибами та індичим фаршем.

Равіолі з Італії

Італійці вважають равіолі одним із видів пасти. Класичні равіолі робляться зі шпинатом. М'яке прісно тісто вариться до стану альденте. Нашій господині на це б відповіли, що вареники не доварені. Так, у італійців тісто має бути твердим.

Вонтони по-китайськи

На тісто кладеться м'ясна, грибна або рибна начинка. За допомогою паличок за годинниковою стрілкою кружечок тіста закручують. Готовий вонтон повинен нагадувати глечик. Китайські вареники смажать, варять чи готують на пару.

Німецькі кнедліки

Уявіть звичайні галушки. Кнедлики - це ті ж тістяні вироби без начинки. Їх варять і подають із смаженим салом та цибулею. Іноді кнедліки нарізають і їдять із супом замість хліба.

Пітепальти зі Швеції

Тісто для цієї страви готується з товченої картоплі та борошна. Начинка – м'ясо, шкварки, рубана курятина. Відварені пітепальти досить щільні. Замість сметани блюдо поливається розтопленим вершковим маслом та рясно присипається зеленню петрушки.

І на завершення. Найсмачніші вареники завжди готували наші мами та бабусі. Не використовуючи хитру кухонну техніку та заморські продукти, їх вареники виходили неймовірно ароматними та смачними. Можливо, головний секрет смаку – готувати із любов'ю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#БРОВАРЫ #ДОСТАВКА #ВАРЕНИКИ #ХИНКАЛИ
Оголошення
live comments feed...