Заготівля продуктів за сучасними технологіями

Літо добігає кінця, настає осінь і для будь-якої господині це сезон заготівлі фруктів і овочів на зимовий період. У даній статті зібрані поради від інтернет-лабораторії gastroshop.com.ua по новітньому погляду на заготівлю продуктів про запас за допомогою сучасного технологічного обладнання.

Заготівля продуктів за сучасними технологіями, фото-1

І першим ми хочемо представити вакуумний пакувальник або вакууматор. Використовуючи різні види пакетів (товсті, тонкі, рифлені), цей пристрій дозволяє зберігати різні види продуктів:

  • товсті пакети використовуються для зберігання м'яса, риби, кулінарних заготовок, наприклад, маринований шашлик;
  • тонкі пакети підходять для тривалого зберігання в вакуумі ягід, нарізаних фруктів і т.д. Наприклад, полуниця при такому зберіганні не втрачає свої властивості, залишається свіжою, як ніби знятої з грядки. Те ж саме можна сказати про помідори, цукіні, кабачках, грибах та інше.
  • рифлені пакети в основному використовують для морепродуктів і різних делікатесів

Сьогодні зберігання в вакуумі найбільш надійне і найкорисніше, тому що продукти зберігають свої властивості в будь-яких умовах. При цьому мікроелементи і вітаміни теж зберігаються цілком і повністю.

Міксуючи технології з вакууматором

Додавши до вакууматора морозильну скриню, яку сьогодні можна купити за вигідними цінами, в тому числі професійну або напівпрофесійну скриню. Холодильно-морозильне обладнання розширить ваші можливості по зберіганню продуктів неймовірним чином.

Заготівля продуктів за сучасними технологіями, фото-2

У морозильній скрині можна зберігати продукти в п'яти різних упаковка:

  • Простий поліетиленовий пакет. Продукти ущільнюються, компактно складаються і зав'язуються. Єдиний недолік - при сильній заморожуванні є ймовірність розриву пакета, тому такі паки зручно зберігати в картонних коробках всередині скрині. У такій упаковці ми рекомендуємо зберігати тільки ті продукти, які швидко і часто використовуються: зерна, напівфабрикати, овочеві суміші, заготовки до страв. Найкраще зберігати невеликими порціями на 1-2 використання.
  • Харчова плівка. Тут овочі надійно обгорнуті упаковкою в кілька шарів і таким чином, наприклад, зручно зберігати кукурудзу прямо в хитання. Після чотирьох-п'яти місяців зберігання в морозильнику таким способом кукурудза залишається такою ж солодкою і м'якою, як ніби тільки зірвана з городу.
  • Zip-пакети. Відомі пакети з зіп-застібкою. З усіх пакетів це найзручніша упаковка, її можна використовувати багато разів і кілька сезонів. У них зручно зберігати що завгодно: від м'яса і риби до ягід і ніжних овочів або фруктів. Навіть готові продукти типу млинчиків, котлет, м'ясних биточків та інше відмінно зберігаються в даному виді упаковки.
  • Незвичайне використання пластикових пляшок. У них зручно зберігати при заморожуванні рубану зелень, трави, дрібні ягоди (наприклад, чорна або червона смородина, малина, суниця, чорниця і т.д.)
  • Пластикові контейнери. У них найкраще зберігати напівфабрикати або вже готові страви. Їх невигідно використовувати для заморозки ягід або фруктів, тому що займають багато місця в морозилці і часто брудняться від соку.

У морозильній скрині ми радимо зберігати продукти до півроку, тому що більш тривале зберігання має на увазі вже обов'язково вакуумовання, а не просто заморозку.

Творчість на домашній кухні

Друзі, використовуйте уяву і обов'язково досліджуйте ринок нової техніки для кухні, новинки там з'являються мало не щомісяця. Вартість подібного обладнання сьогодні не надто висока, особливо якщо брати техніку китайської, корейської або турецького виробництва. При покупці італійських або голландських брендів ви будете переплачувати за ім'я. А звернувши свою увагу на надійність і якість нових компаній, які не женуться за популярністю, можна купити професійну техніку за ціною звичайної побутової.

Вдалих вам покупок і заготовок на зиму!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі