Глінтвейн, який зігріє в холодну погоду

П'янкий аромат гарячого вина, запашних прянощів і підбадьорливого апельсина знайом майже кожному. Глінтвейн - напій, який зігріє в холодний день, зробить похмурий вечір затишним і теплим, а ще допоможе не захворіти, якщо ви промокли під дощем або замерзли на вітрі. Ми вирішили з'ясувати, як і де виникла традиція готувати цей напій, а також зібрали кращі рецепти, які нікого не залишать байдужим.

Де і як почали пити глінтвейн

Історичні джерела свідчать про те, що змішувати вино із спеціями почали ще стародавні римляни, правда, тоді вони його не нагрівали. До цього додумалися жителі Центральної та Північної Європи. Причиною тому послужили різдвяні ярмарки та базари на відкритому повітрі. Зараз за традицією глінтвейн вживають в Чехії, Австрії, Швейцарії та Німеччини. 

Головні інгредієнти гарячого напою

Основою для глінтвейну є напівсухе або сухе червоне вино з вмістом алкоголю не менше 7%. Його нагрівають до 60-70 градусів Цельсія і додають найрізноманітніші інгредієнти, які здатні змінити не тільки смак, але і аромат напою. Спочатку в якості головної добавки використовували корінь галангала. Ця рослина дуже популярною є в Середній Азії, вона чимось нагадує імбир, але не така гостре на смак.

Поступово доповнювати винний напій стали іншими прянощами, зараз нерідко в глінтвейн кладуть запашний перець, імбир, корицю, кардамон, гвоздику, бадьян. Також особливої ​​пікантності додадуть лимонні або апельсинові часточки, а також цедра. Для багатшого смакового букета можна додати горіхи, мед, родзинки або яблука.

Глінтвейн своїми руками

Теплий напій з сухого вина в зимовий час часто подають у всіляких кафе або ресторанах. Глінтвейн здатний зігріти і запобігти застуді, якщо ви промокли під дощем або замерзли, головне, вжити його відразу і після цього постаратися не виходити на холод, як мінімум півгодини. За чашкою пряного вина здорово провести час в компанії близьких людей, в домашній обстановці, тим більше, що приготувати його своїми руками зовсім не складно. Для вас рецепт!

Традиційний глінтвейн.

Це найпростіший і найдоступніший з рецептів з яким впорається кожен. Для приготування шести порцій знадобиться:

• Одне середнє яблуко;

• Один лимон;

• Чайна ложка меленої кориці;

• Пляшка червоного сухого вина;

• Чарка коньяку;

• Приблизно 70 г цукру;

• 100 г родзинок.

Нарізати на великі часточки яблуко і лимон. Налити в емальовану каструлю вино, туди додати всі інгредієнти, добре перемішати і нагріти приблизно до 80-ти градусів Цельсія. Не доводити до кипіння! Накрити кришкою і дати настоятися близько 7-ми хвилин. Після цього розлити по бокалах.

Стильна прикраса келиха

Прикрасити напої нескладно, спочатку знадобиться перевернути склянку або келих, вмочити його в цукровий сироп, а потім в цукор. Додатково декорувати посуд можна часточкою лимона або апельсина, поставити в налитий глінтвейн паличку кориці. 

20 переглядів у липні
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань