Кулінарія
15:40, 17 листопада 2017 р.
Що їсти в листопаді: найкорисніші сезонні продукти
Кулінарія
Щоб допомогти організму перенести всі тяготи осені, а особливо холодного листопада, потрібно правильно харчуватися. При цьому важливо пам'ятати, що сезонні продукти - найкраще джерело корисних речовин, адже вони стигли до терміну природним шляхом і ще не втратили вітаміни від довгого зберігання.
Топ-5 корисних сезонних продуктів:
1. Одна з головних сезонних ягід листопада - журавлина. Вона не тільки підтримає імунітет завдяки високому вмісту вітаміну С, але і збереже молодість серця і всього організму в цілому, так як в достатку містить антиоксиданти. Також в ній високий вміст вітамінів групи В, К, PP, кальцію і магнію. Доведено, що вживання журавлини призводить до поліпшення пам'яті, а морс з неї вважається в народній медицині першим засобом для лікування захворювання нирок.
2. Ще одна яскрава листопадова ягода - обліпиха. У ній міститься велика кількість вітамінів групи B. Обліпиха має масу корисних і лікувальних властивостей: в ній багато вітаміну С, вітамінів K і P. Ягода корисна для нирок, судин і володіє протизастудним ефектом.
3. Яблука сорту "Антонівка" - всім знайомий з дитинства сорт яблук. Цей сорт вважається Ранньозимовим, а тому, сезонним для листопада. В осінній холод варто віддати свою перевагу саме Антонівці. Сезонні яблука низькокалорійні - всього 47 Ккал на 100 г, і в них не міститься стільки цукру, скільки в їх імпортних блискучих червонобоких побратимів з полиць магазинів. Антонівка багата клітковиною, кальцієм, натрієм, магнієм, містить органічні кислоти, вітаміни A, B1, B3, PP, С.
Цікавий факт: яблука сорту Антонівка допомагають знизити рівень холестерину.
4. Хурма. Завдяки вмісту в хурмі корисних елементів, цей фрукт є прекрасним антиоксидантом і детоксикантом. До складу хурми входить глюкоза й сахароза, тому вона прекрасно підійде для того, щоб з'їсти її на десерт. При цьому, вона низькокалорійна: 67 Ккал на 100 г продукту. Хурма є дієтичним продуктом. В одному середньому плоді міститься до 25% добової норми харчових волокон, завдяки чому людина тривалий час відчуває ситість.
5. Гарбуз. Не дарма символом Хеллоуїна, що відзначається перед настанням листопада, служить саме гарбуз - яскравий овоч, з якого можна приготувати безліч корисних смаколиків. Гарбуз містить багато заліза, клітковини, магнію і кальцію. Багатий вітаміном A, котрий сприяє поліпшенню зору. Овоч містить рідкісний вітамін Т, який нормалізує обмін речовин і виводить шлаки з організму.
Листопад - зовсім не привід піддаватися осінній хандрі. Порадуйте себе і своїх домашніх низькокалорійними сезонними смаколиками, які зміцнять імунітет і піднімуть настрій навіть в найхмурішу погоду.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:00
Вчора
VIP-ставка на сайті FAVBET: Радість перемоги без лімітів
Новини компаній
17:30
26 березня
У Кам’янському продають легендарний завод: що він може
Новини компаній
17:00
21 березня
У Києві відбудеться грандіозна безкоштовна подія - благодійний Фестиваль у ТРЦ Республіка “Star Fest” від організаторів TakaMama
Новини компаній
13:00
21 березня
MONATIK відкриє літній сезон в Osocor Residence
Новини компаній
15:00
19 березня
06:00
15 березня
13:00
14 березня
06:00
14 березня
Оголошення
14:24, 15 березня
10:46, Сьогодні
2
14:24, 15 березня
10:36, 17 березня
4
live comments feed...